20 Ιαν, 2022

Όσοι έχουν ζήσει την μοτοσικλέτα για αρκετό καιρό και συνάμα έχουν κάνει ταξίδια ή ειδικές διαδρομές πίστας, γνωρίζουν καλά ότι η μαγεία του μοτοσικλετισμού βρίσκετε εκεί. Το να ταξιδεύεις σε τόπους και χώρους πρωτόγνωρους ή το να αφήνεις πίσω σου σύννεφα σκόνης και αδρεναλίνης , οι εντυπώσεις και τα σκιρτήματα σε μια απλή επαφή με αυτά τα στοιχεία της φύσης, θα βρίσκονται πάντοτε στις αναμνήσεις του κάθε μοτοσικλετιστή. Μην ξεχνάτε όμως ότι όλα αυτά θέλουν πάντα καλή προετοιμασία και προσοχή γιατί οι κίνδυνοι παραμονεύουν ανά πάσα στιγμή και μία στιγμή απροσεξίας και επιπολαιότητας μπορεί να μετατρέψει μια υπέροχη στιγμή σε δυσάρεστες καταστάσεις. Παρακάτω παραθέτουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για έμπειρους και μη μοτοσικλετιστές.

Οδική ασφάλεια – Κράνος


Μια από τις σημαντικότερες προστασίες των μοτοσικλετιστών είναι το κράνος. Πρέπει να το φοράμε ακόμη και για μια μικρή διαδρομή.
Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να λάβουμε υπόψη κάποιους βασικούς παράγοντες, όπως το μέγεθος, την ανθεκτικότητα  του, τον εξαερισμό και την ασφάλεια του εσωτερικού του.

Το κεφάλι του αναβάτη δεν θα πρέπει να περιστρέφεται μέσα στο κράνος. Πρέπει να εφαρμόζει τέλεια χωρίς να είναι βέβαια πάρα πολύ σφιχτό.

Η επιλογή του κράνους πρέπει να γίνεται πάντοτε με την ασφάλεια που μας παρέχει και όχι με το πόσο οικονομικό είναι. Άλλωστε η ζωή μας είναι ανεκτίμητη.


Πριν από κάθε εξόρμηση πρέπει να γίνεται:


1. Έλεγχος για την κατάσταση αλλά και τις πιέσεις των ελαστικών της μοτοσικλέτας.
2. Έλεγχος για το λάδι της μηχανής.
3. Έλεγχος για το νερό
4. Έλεγχος για την κατάσταση των φρένων.
5. Έλεγχος ιμάντα ή καδένας.
6. Έλεγχος των φώτων πορείας και κατεύθυνσης.
7. Έλεγχος συρμάτων συμπλέκτη και μίζας.Off-road σωστή ενδυμασία

1. Κράνος
2. Γάντια Μοτοσικλετιστή
3. Σακάκι Μοτοσικλετιστή
4. Παντελόνι Μοτοσικλετιστή
5. Μπότες Μοτοσυκλετιστή
6. Προστατευτικό πλάτης / σπονδυλικής στήλης
7. Αδιάβροχο σε περίπτωση βροχερού καιρού


cofran

LOGOS

Στοιχεία επικοινωνίας

  • Εμπορία και συνεργείο μοτό
  • Νικηφορίδη 33,Παγκράτι
  • Τηλ: 210 7663818

ΚΟΥΡΟΥΜΑΛΗΣ

  • Copyright © 2011-2012  Kouroumalis.gr,  All Rights Reserved.
  • Designed by Artmysite - Webhosting by Multihosting

Popup Module

This is the Popup Module feature. Assign any module to the popup module position, and ensure that the Popup Feature is enabled in the Gantry Administrator.

You can configure its height and width from the Gantry Administrator.

More Information